Warmtepomp

  1. Warmtepomp

Warmtepompen voor de utiliteit en agrarische sector

Zeer gevarieerd assortiment warmtepompen voor bijna élke situatie

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem (grondwater / aarde). Deze energie wordt door een warmtepomp met een hoog rendement omgezet in warmte voor een comfortabele temperatuur voor de verwarming van de ruimte en/of voor het verwarmen van tapwater.

Een warmtepomp is een goed alternatief voor de cv-ketel, wanneer men overweegt te verwarmen zonder gas. Ook kan er verwarmt worden met een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel, dit noemen we een hybride oplossing, maar wat is nu de beste oplossing? Dat is per situatie verschillend. Er is dus niet één standaard antwoord op de vraag: welke warmtepomp past het beste bij mij en wat kost een warmtepomp? Ook een vraag over het rendement is voor ieder situatie anders.

Geen pasklare antwoorden maar wel heel veel informatie en tips hoe je jouw huis comfortabel kunt verwarmen met een warmtepomp.

Wij zijn STEK gecertificeerd

Wij zijn officieel STEK gecertificeerd. Alleen STEK gecertificeerde bedrijven mogen werkzaamheden aan airconditioners en warmtepompen uitvoeren. Met deze STEK-certificering toont Heatplus aan te voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid bij de aanleg van alle koeltechnische werkzaamheden.

stek-logo

Wilt u besparen op je energiekosten?
Bij Heatplus is een goed advies het halve werk

Geen pand is hetzelfde, om nog maar niet te spreken over het verschil in comfortwensen. Het is dus écht belangrijk dat een vakbekwame installateur uw situatie en wensen kent, zodat hij goed kan adviseren welke belangrijke stappen er gezetmoet worden wanneer men een warmtepomp overweegt. Bij Heatplus geven we u eerlijk advies! Met de juiste voorbereiding zit u straks ook écht warm met een warmtepomp!

Besparen op je energiekosten

Wanneer men de overstap maakt naar verwarmen zonder gas (door middel van een warmtepomp) gaat de energierekening er heel anders uit zien. Met een warmtepomp verbruik men namelijk geen gas meer. Zijn er geen zonnepanelen, dan zal de energierekening mogelijk iets stijgen. Dit is erg afhankelijk van het verbruik en de isolatie van het pand.

Heatplus werkt met verschillende systemen en meerdere degelijke merken. Voor kleine installaties wordt vaak gekozen voor het merk Nibe. Voor grote projecten is Carrier vaak een betere keuze. Welke keuze op uw locatie het beste is, bekijken we per situatie.

Water / water warmtepomp

Met een water-water warmtepomp benut je de warmte van het grondwater om het CV-water te verwarmen. Hiervoor worden buiten twee putten geslagen waarin de collectoren worden geplaatst. Aangezien de temperatuur van het grondwater op deze diepte altijd constant is, behaal je met een water-water warmtepomp, zelfs bij extreme vrieskou, het hoogste rendement.

Lucht / water warmtepomp

Lucht-water warmtepompen zijn goedkoper dan geothermische waterpompen (aardwarmte), omdat er geen dure grondboringen gedaan te hoeven worden. Het rendement van luchtpompen ligt wel wat lager, omdat de temperatuur van de buitenlucht constant varieert. Ze presteren het beste in warmere periodes.  Lucht-water warmtepompen worden vaak toegepast voor verwarming van het sanitaire water of het zwembadwater. Ze zijn makkelijk te plaatsen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een lucht/water warmtepomp maar staat niet volledig zelf in voor de verwarming via de centrale verwarming of het gebouw te voorzien van warm water. Waar een lucht/water warmtepomp de klus alleen klaart, werkt een hybride warmtepomp samen met een bestaande cv-ketel of brander ter aanvulling.

Wij helpen u graag verder

Het is meer dan logisch als u vragen heeft. De medewerkers van Heatplus helpen u graag verder bij vragen en voor advies.

Duurzame verwarming voor elke sector

AGRARISCH

INDUSTRIE

RECREATIE

UTILITEIT

LANDGOED & PARTICULIER

MOBIELE HEATERBOX