Wesselmann

ENERGIESYSTEEM

Hesselmann Heatplus
  1. Wesselmann energiesystemen
Hesselmann Heatplus

Verwarmingsoplossingen voor veehouderij en industrie

Wesselmann Energiesysteem

 

Verwarmen van stallen met Wesselmann warmwaterunits zorgen voor een optimaal klimaat die essentieel is voor de beste resultaten, de gezondheid en productiviteit van de dieren. Temperatuur, vochtigheid en CO2 zijn de belangrijkste factoren die deze resultaten beïnvloeden. Daarom is een perfect afgestemd verwarmings- en ventilatiesysteem van Wesselmann een goede bewezen keuze.

De grote voordelen

  • Creërt een perfect afgestemd klimaat voor de dieren
  • Perfecte verdeling van lucht door de stal
  • Actievere dieren door aanwezigheid van meer zuurstof
  • Energiebesparing van 25% tot wel 30%
  • Reductie van ammoniak van 65%
  • Oplierbaar gemonteerd

De warmwater heaters (1 heater per 500 m² staloppervlak) worden onder de nok, verdeeld over de stallengte, opgehangen. De heaters hangen circa 1 meter boven de dieren en hangen maximaal 25 meter uit elkaar. Ze worden oplierbaar gemonteerd om zo gemakkelijk kuikens en mest uit te kunnen rijden.

De Wesselmann heaters zijn zo gemaakt dat ze de lucht boven de stal aanzuigen. De lucht wordt opgewarmd door de warmtewisselaar en door een zeskantige verdeelbak perfect de stal in gestuurd. Deze heaters zijn geschikt om stallen tot 25 meter breedte gelijkmatig te verwarmen.

Door de afzonderlijk verstelbare kleppen kunnen de warme luchtstromen eventueel aangepast worden om een optimale warmteverdeling te garanderen. De zeskantige verdeelbak garandeert een luchtverdeling zonder dode hoeken.

Met de Wesselmann warmwaterverwarmingssystemen creëren we een perfect afgestemd klimaat voor de dieren zonder extra toevoeging van CO² of vochtigheid. Hierdoor is ventilatie de eerste dagen niet nodig. Ook later in de opfok zijn de ventilatiesnelheden veel lager in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, wat resulteert in een energiebesparing van wel 25-30%!

Er is veel meer zuurstof beschikbaar voor de dieren waardoor ze actiever zijn en het verbetert hun voederconversieratio (FCR) aanzienlijk. De geproduceerde warmte is vrij van vocht (warme droge lucht). Gevolg is dat de strooiselkwaliteit veel droger is, wat resulteert in een enorme vermindering van de voetproblemen, waardoor eventueel gebruik van antibiotica onnodig wordt.

Een ander bewezen voordeel is de reductie van ammoniak met 65%.

Wij helpen u graag verder

Het is meer dan logisch als u vragen heeft. De medewerkers van Heatplus helpen u graag verder bij vragen en voor advies.

Duurzame verwarming voor elke sector

AGRARISCH

INDUSTRIE

RECREATIE

UTILITEIT

LANDGOED & PARTICULIER

MOBIELE HEATERBOX