Brandstoffen

  1. Brandstoffen

brandstoffen

MILIEUVRIENDELIJK VERWARMEN met biobrandstof heeft de toekomst

Verwarmingssystemen op pellets, stukhout/briketten, houtsnippers of andere biomassa zijn een prima alternatief voor olie- of gaskachels. Biomassa is namelijk een onderdeel van de cyclus van de natuur! De uitstoot van bio-energie aangedreven verwarmingssystemen daalt tot onder de wettelijk voorgeschreven waarden, dankzij de technologische innovatie zoals de elektronische controle en monitoring van het verbrandingsproces.

Schone brandstof speelt hierbij een grote rol. Heatplus adviseert gecertificeerde producten te gebruiken, zo voorkomt u problemen! De certificatie garandeert dat de brandstof vrij is van onzuiverheden als zand, lijm- of verfresten ect.

Normen die wij hanteren voor onze installaties zijn:

 

  • Houtpellets: ENplusA1 en
  • Houtsnippers: ÖNORM M7133: G30-G50)

ENplusA1

HoutPELLETS

Houtpellets zijn stukjes samengeperst hout, die uitermate geschikt zijn voor hout gestookte cv installaties. Het bestaat uit schone restproducten van de houtverwerkingsindustrie, zoals zaagsel en stukjes resthout. Door het samenpersen van die resthoutdeeltjes krijg je pellets met een grote dichtheid en een hoge verbrandingswaarde. Een kleine hoeveelheid is dan ook genoeg voor een grote hoeveelheid warmte. Om het te gebruik te vergelijken met gas; het verbruik van 1 m3 gas staat ongeveer gelijk aan 1,8 kilogram pellets. Nóg een groot voordeel bij een optimale verbranding van pellets is het aspercentage: dit is ong. 1%. Dit betekent dat de aslade slechts sporadisch geleegd hoeft te worden. Klik voor de verschillende pelletinstallaties op de afbeelding.

ÖNORM M7133: G30-G50

HOUTSNIPPERS

Houtsnippers zijn stukjes gehakseld hout. Deze hebben, mits ze goed gedroogd zijn, een hoge verbrandingswaarde en zijn bij uitstek geschikt om als brandstof te dienen voor houtgestookte cv installaties. Over het algemeen is deze brandstof goed lokaal verkrijgbaar. In vergelijking met pellets blijft er bij het verbranden van snippers wat meer as over en is er iets meer volume nodig voor dezelfde warmte. Voor een goede verbranding dient u rekening te houden met het vochtpercentage en de grootte van de snippers (ÖNORM M7133: G30-G50).

STUKHOUT

Stukhout wil zeggen; houtblokken (openhaardhout) tot een lengte van een 0,5 meter. Stukhout is lokaal verkrijgbaar en om het beste rendement uit uw installatie te halen adviseren wij om houtsoorten als eiken, beuken, essen of hardhout te gebruiken.

Wij helpen u graag verder

Het is meer dan logisch als u vragen heeft. De medewerkers van Heatplus helpen u graag verder bij vragen en voor advies.

Duurzame verwarming voor elke sector

AGRARISCH

INDUSTRIE

RECREATIE

UTILITEIT

LANDGOED & PARTICULIER

MOBIELE HEATERBOX