Utiliteit

Duurzaam verwarmen

Toepassingen voor de Utiliteitsgebouwen

Voordelige oplossingen om te verwarmen

Kantoren, scholen, ziekenhuizen, gasthuizen, hotels, maar ook andere  utiliteitsgebouwen hebben meestal een hoge warmtevraag. Met een houtgestookte installatie op houtpellets/houtsnippers kan men eenvoudig aan deze warmtevraag voldoen en behoort het stoken op gas tot de verleden tijd. Het is daarnaast milieuvriendelijk én het levert een financiële besparing op.

Onze technische adviseurs kunnen u adviseren welk type installatie in uw situatie de beste en meest efficiënte oplossing is. Per project wordt gekeken wat de meest ideale plek voor een houtgestookte installatie is. Het kan zijn dat de houtgestookte installatie en brandstofopslag  in de huidige ketelruimte kunnen worden geplaatst, maar ook wanneer dit niet het geval is zijn er een tal van mogelijkheden.

Voorbeeld gerealiseerd project

Een flat in Hoogeveen is hier een mooi voorbeeld van. Bij dit project is ervoor gekozen om de ketelruimte, het rookgaskanaal en de brandstofsilo naast het gebouw te bouwen, waardoor deze makkelijk bereikbaar is en ook de houtpelletsleverancier eenvoudig de houtpelletsvoorraad bij kan vullen. De flat wordt verwarmd door een viertal, in cascade geschakelde, houtgestookte ketels met een gezamenlijk vermogen van 950 kW en deze voorzien de 232 wooneenheden van warmte en  warm water.

Toepasbare systemen

Op onderstaande buttons is meer informatie te vinden over de verschillende systemen voor uw sector.

Brandstoffen

Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over de verschillende installaties per brandstofsoort.

Wij helpen u graag verder

Het is meer dan logisch als u vragen heeft. De medewerkers van Heatplus helpen u graag verder bij vragen en voor advies.

Duurzame verwarming voor elke sector

AGRARISCH

INDUSTRIE

RECREATIE

UTILITEIT

LANDGOED & PARTICULIER

MOBIELE HEATERBOX