Biomassa verwarmt vleeskalverhouderij in Rijssen
juli 2021

Bij een vleeskalverhouderij in Rijssen is de gasketel vervangen door een houtgestookte installatie. Vanwege de hoge warmtevraag bleek een houtgestookte installatie al snel de duurzame oplossing te zijn, waar de gebruiker het meeste gevoel bij had.

Voorheen moesten twee gasketels drie grote buffervaten van samen 16.000 liter verwarmen, om de stallen te voorzien van warmte. De gasketels zijn nu vervangen door één houtgestookte installatie van 200 kW. De nieuwe installatie verwarmt dezelfde buffervaten van 16.000 liter plus het buffervat van de houtgestookte ketel, de kantine én het woonhuis.

De houtgestookte installatie gebruikt houtsnippers uit de nabij gelegen bossen als brandstof. De installatie en voorraadbunker moesten gesitueerd worden op de eerste verdieping van de stal, waardoor er voor gekozen is om gebruik te maken van een verticaal vulsysteem. De veehouder kan zelf houtsnippers aanvullen door, met behulp van zijn eigen voorlader, houtsnippers in de vulbak te gooien. Het verticaal vulsysteem transporteert de houtsnippers met behulp van vijzels naar de voorraadbunker op de eerste verdieping.

Foto’s

kalverhouderij biomassa rijssen

Meer weten?

 

Wij helpen u graag verder

Het is meer dan logisch als u vragen heeft. De medewerkers van Heatplus helpen u graag verder bij vragen en voor advies.

Duurzame verwarming voor elke sector

AGRARISCH

INDUSTRIE

RECREATIE

UTILITEIT

LANDGOED & PARTICULIER

MOBIELE HEATERBOX