Van het gas af met deze duurzame verwarmingsketel
mei 2022

In Limburg is Heatplus bezig met het installeren van een 1,5 MegaWatt ketel van Binder. Het vermeerderingsbedrijf in zaden voor tomaten en komkommers gaat de huidige gas- en houtinstallatie vervangen. De kassen worden voortaan verwarmd met lokaal geworven (snoei)hout en door de teler zelf versnipperd. Zo wordt lokaal snoeihout omgezet in duurzame warmte. Een besparing van 600.00 tot 700.000 m³ gas. Wat betekent dat de totale investering na ca. 3 jaar is terugverdiend (afhankelijk van enkele factoren).

Met de inpandige houtbunker kunnen de snippers droog opgeslagen worden en wordt door de hydraulische walking floor automatisch gedoseerd aan de ketel. Met de bijgeplaatste rookgassenfilter van Scheuch wordt voldaan aan de huidige emissie-eisen.

Bent u ook geïnteresseerd of een houtgestookte ketel voor uw onderneming interessant kan zijn? Heatplus geeft u graag een eerlijk advies.

Meer weten?

 

Wij helpen u graag verder

Het is meer dan logisch als u vragen heeft. De medewerkers van Heatplus helpen u graag verder bij vragen en voor advies.

Duurzame verwarming voor elke sector

AGRARISCH

INDUSTRIE

RECREATIE

UTILITEIT

LANDGOED & PARTICULIER

MOBIELE HEATERBOX