heatplus email:   info@heatplus.nl   -   heatplus telefoonnummer:   0031 (0) 572 39 07 62

Subsidie op biomassaketels van Heatplus

Duurzaam verwarmen, kosten besparen en niet inleveren op comfort?

Heatplus heeft voor vrijwel elke situatie een passende oplossing. Voor zowel particulieren, MKB, recreatie, industrie en de utiliteitsmarkt heeft Heatplus installaties in het assortiment die geschikt zijn voor verschillende brandstoffen. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een biomassaketel. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. De houtvergassers, houtpellet- en snipperketels vallen in de categorie van biomassaketel voor de subsidiëring. Voor een biomassaketel krijgt u minimaal € 2500 voor een ketel met 40 kW. Voor elke kW hierboven ontvangt men € 110 extra. De ISDE geldt voor ketels tot max 500 kW. Ketels boven de 500 kW komen in aanmerking voor de SDE+ subsidie. De ketels van Heatplus voldoen aan de eisen van overheid. De meldcode van de ketels van Heatplus zijn op de website van RVO te downloaden. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Met de meest geavanceerde houtpellet en -snipper verwarmingssystemen tot wel 20 MW, bieden wij een volledig assortiment van moderne, rendabele en milieuvriendelijke verwarmingssystemen met het hoogste comfort en gebruiksgemak. Heatplus is leverancier van houtgestookte en biomassa gestookte cv-ketels van de gerenommeerde merken:                                    

  Herz          

                                 

Waarom deze subsidie? 

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Komt u in aanmerking voor deze subsidie?

Particulieren: U komt in aanmerking als u een geldig Burgerservicenummer (BSN) heeft. Ook buitenlandse particulieren met bijv. een (vakantie)woning in Nederland kunnen in aanmerking komen. Lees hier de voorwaarden voor particulieren.

Zakelijke gebruikers: Voor zelfstandig ondernemers, woningcorporaties tot bedrijven: de groep zakelijke gebruikers die in aanmerking komt voor deze subsidie is breed. Een belangrijk voorwaarde is dat u een geldig KvK-nummer heeft. Lees hier de voorwaarden voor zakelijke gebruikers.

Let wel: Het budget van de overheid is beperkt. Het gaat als een lopend vuurtje!
De ISDE 2018 loopt van 2 januari tot en met 31 december 2018. Het totaalbudget voor de ISDE in 2018 is € 100 miljoen.
De SDE+ 2018 heeft twee opstellingsrondes: het voorjaar en najaar. De SDE+ voorjaarsronde had een beschikbaar budget van € 6 miljard. De voorjaarsronde is inmiddels gesloten.

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen? 

Aanvragen zijn tot en met 31 december 2018 17.00 uur mogelijk. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Aanvraag subsidie voor particulieren is binnen drie maand na aanschaf. Zakelijke gebruikers kunnen pas een verplichting aangaan (tot aankoop van het apparaat of de apparaten), nadat de subsidie is aangevraagd.

Klik hier voor meer informatie over ISDE.

Wanneer kunt u de SDE+ aanvragen?

De minister maakt het beschikbare budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde voor de zomer van 2018 middels een Kamerbrief bekend. Naar verwachting gaat de SDE+ najaarsronde in september/oktober 2018 open.

Klik hier voor meer informatie over SDE+.

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer  0572-390762 of e-mail: info@heatplus.nl 

Het team van Heatplus staat u graag te woord!

heatplus facebook heatplus twitter heatplus linkedin filmpjes houtgestookte cv systemen