heatplus email:   info@heatplus.nl   -   heatplus telefoonnummer:   0031 (0) 572 39 07 62

Gerealiseerde projecten Heatplus

Houtgestookte installatie voor vleeskalverhouderij

Begin dit jaar heeft Heatplus een project bij een vleeskalverhouderij in Rijssen afgerond. Vanwege de hoge warmtevraag bij vleeskalverhouderijen is een houtgestookte installatie al snel interessant. Voor de houderij van dhr. Baan heeft Heatplus de Herz FireMatic van 200 kW aanbevolen. Waar voorheen twee gasketels drie grote buffervaten in de stallen van samen 16.000 liter moesten verwarmen, worden nu de zelfde buffervaten, het buffervat van de houtgestookte ketel van 3000 liter, de kantine en de woning verwarmd met één houtgestookte installatie op houtsnippers.  De installatie en voorraadbunker staan op de eerste verdieping van de stal. De houtsnippers worden met een verticaal vulsysteem naar de voorraadbunker getransporteerd.

Bekijk hier meer foto's van de vleeskalverhouderij

Hoge warmtevraag in het klooster Lievelde

Om aan de hoge warmtevraag van het klooster in Lievelde te kunnen voldoen heeft Heatplus een Herz Firematic van 250 kW op houtpellets geplaatst. Omdat de voormalige stookruimte geen ruimte bood voor de nieuwe installatie is gekozen voor een  ‘turnkey oplossing’. De gehele installatie is in een zeecontainer gebouwd en op de juiste plek gezet. In de container zijn zowel de houtgestookte ketel, het buffervat en de voorraadbunker gemonteerd. De container staat nu op het grasveld naast het klooster, tussen de bomen.

Lees hier meer over ons project bij het klooster in Lievelde

 

 

Biomassaketel van 5 MW bij kwekerij Wouters

In november 2017 heeft Heatplus in samenwerking met Cogas Tech het project bij kwekerij Wouters in Ens voltooid! Om de 20ha grote kas te kunnen verwarmen, is er een 5 MW Binder-biomassa installatie geplaatst. Door de nieuwe Binder-installatie is de kwekerij van het gas af! De kas wordt nu volledig verwarmd door het stoken van houtsnippers die afkomstig zijn uit de lokale bossen.

Lees hier meer over het project bij Wouters kwekerij

 

 

 

heatplus facebook heatplus twitter heatplus linkedin filmpjes houtgestookte cv systemen