heatplus email:   info@heatplus.nl   -   heatplus telefoonnummer:   0031 (0) 572 39 07 62

Nieuws 2015

DUURZAME ONKRUIDBESTRIJDING

Schoner NederlandIn het programma Schoner Nederland een item over duurzame onkruidbestrijding. Groen Aannemingsbedrijf Punt bewijst dat onkruid ook te bestrijden is met heet water en dus zonder uitstoot van fossiele brandstoffen. Omdat onkruidbestrijdingsmiddelen worden ingeperkt hebben de broes Punt als alternatief de Punt Methode bedacht. Deze gaat uit van de juiste machine, op de juiste plek en op de juiste tijd! Door verschillende bestrijdingstechnieken slim te combineren, bereik je een beter resultaat als met herbiciden. Met het hete water kwam Heatplus in beeld. Door de samenwerking is een speciale installatie ontworpen en gerealiseerd, die water in een geïsoleerde container ( vaak 's nachts) op temperatuur brengt. Vervolgens wordt de container met bijna kokend water per vrachtwagen (Euro5-norm) vervoerd naar de wijk waar het onkruid bestreden moet worden. De trailer biedt naast de container ook plaats aan twee elektrische voertuigen die het water eruit tappen en daarmee het onkuid bestrijden. http://www.groen-puntbv.nl/ . Over het programma: Schoner Nederland laat op een positieve manier zien hoe je vandaag al iets kan veranderen aan je levenspatroon om ook milieubewuster te leven. Het programma kijkt naar onze huidige afvalstromen en neemt een kijkje in de keuken van de afvalverwerking. Schoner Nederland kijkt met een kritische blik naar Nederlandse verspilling en laat zien hoe het anders kan.

Subsidie op biomassaketels van Heatplus

Duurzaam verwarmen, kosten besparen en niet inleveren op comfort?

Heatplus heeft voor vrijwel elke situatie een passende oplossing. Voor zowel particulieren, MKB, recreatie, industrie en de utiliteitsmarkt heeft Heatplus installaties in het assortiment die geschikt zijn voor verschillende brandstoffen. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een biomassaketel. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een biomassaketel krijgt u € 80 per kW vermogen van de ketel, met een minimum van € 3.200. De ketels van Heatplus voldoen aan de eisen van overheid. De meldcode van de ketels van Heatplus zijn op de website van RVO te downloaden. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Waarom deze subsidie? 

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Komt u in aanmerking voor deze subsidie?

Particulieren: U komt in aanmerking als u een geldig Burgerservicenummer (BSN) heeft. Ook buitenlandse particulieren met bijv. een (vakantie)woning in Nederland kunnen in aanmerking komen. Lees hier de voorwaarden voor particulieren.

Zakelijke gebruikers: Voor zelfstandig ondernemers, woningcorporaties tot bedrijven: de groep zakelijke gebruikers die in aanmerking komt voor deze subsidie is breed. Een belangrijk voorwaarde is dat u een geldig KvK-nummer heeft. Lees hier de voorwaarden voor zakelijke gebruikers.

Let wel: Het budget van de overheid is beperkt. Het gaat als een lopend vuurtje! In de loop van 2016 wordt het subsidietraject door de overheid geëvalueerd. Indien noodzakelijk wordt het budget voor 2017 verhoogd.

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen? 

Aanvragen zijn tot en met 31 december 2016 17.00 uur mogelijk. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Aanvraag subsidie voor particulieren is binnen drie maand na aanschaf en voor zakelijke gebruikers voorafgaand aan de aanschaf.

Meer informatie? Klik hier voor meer informatie over ISDE.

Heatplus

GEMEENTE SOEST MILIEUBEWUST MET EEN HOUTGESTOOKTE INSTALLATIE

NIEUWS | In opdracht van de gemeente Soest (Nederland) heeft HeatPlus uit Heino een Herz houtgestookte cv installatie van 200 kW geleverd compleet met brandstofvoorraadbunker en een VNC viewer waarmee remote visualisatie en onderhoud op afstand via smartphone, PC of Tablet PC mogelijk is. Cogas Tech nam de installatietechnische werkzaamheden voor haar rekening. De pelletkachel voorziet het gemeentehuis van Soest in haar behoefte van ruimteverwarming alsmede tapwaterverwarming. Met deze biomassa installatie neemt de gemeente Soest haar verantwoordelijkheid van milieubewust verwarmen met een CO2 neutrale houtstookinstallatie en creëert een aanzienlijke besparing op de brandstofkosten.

Gemeentehuis Soest Rookgas afvoer Gemeentehuis Soest Installatie Rookgaskanalen

PROJECT HEATPLUS EN COGAS TECH IN LIMBURG

NIEUW PROJECT VOOR EEN PLUIMVEEBEDRIJF IN HET ZUIDEN VAN NEDERLAND

Herz FireMatic 500HeatPlus Heino start binnenkort met een nieuw project op een pluimveebedrijf in het zuiden van Nederland. Het bedrijf wordt omgebouwd van kalkoenen naar vleeskuikens. HeatPlus verzorgt naast de plaatsing van de houtgestookte CV installaties, in samenwerking met Cogas Tech het nieuwe leidingwerk tot in de stallen met behulp van een gestuurde boring.
Welke houtgestookte CV installatie gaat HeatPlus plaatsen?
Wij plaatsen twee keer de Herz Firematic 500kw in cascade op houtpellets met een 65M³ silo voor de brandstofopslag.

Heatplus uit Heino op nationale televisie

NIEUWS | Heatplus uit Heino op nationale televisie

 

Op zondag 7 juni 12.30 uur is Heatplus uit Heino te zien in het nieuwe televisieprogramma van RTL 7: GREENPROJECT. Samen met de innovatieve bedrijven Cogas Tech en Bruins & Kwast geeft Heatplus een uniek kijkje achter de schermen. De doelstelling van het programma is om de kijker bewust te maken, wat groene innovaties voor de leefomgeving precies kunnen betekenen. De bedrijven nemen presentator Roel Kyvelos mee in hu...n groene energieketen om daadwerkelijk het betreffende onderwerp te beleven, voelen en/of uitproberen.

 

Ben Reuvekamp, eigenaar van zowel Heatplus als Cogas Tech, blikt vooruit: “Het programma gaat over gebruik van energie uit alternatieve bronnen zoals biomassa en geothermie. Het is van groot belang dat met deze duurzame energie ook duurzaam wordt omgegaan. Heatplus levert houtgestookte CV installaties voor nieuwbouw of ter vervanging of aanvulling van op gas- of ander fossiele brandstoffen gestookte installaties. Doordat onze installaties warmte opwekken door middel van hout kan men milieuvriendelijk en goedkoper verwarmen.”

 

Cogas Tech is een innovatief bedrijf in de glastuinbouw, tuincentrumbranche, agrisector en industrie. In het programma GREENPROJECT is te zien hoe Cogas Tech zorgt voor het optimaal gebruik van duurzame energie door middel van innovatieve regeltechniek in combinatie met slimme warmtedistributie- en warmteopslagsystemen.

 

GREENPROJECT is een journalistiek reisverslag en een aaneenschakeling van informatie met ondersteunende beelden, korte interviews en mooie portretten van ontwikkelaars. Het televisieprogramma informeert, adviseert en inspireert kijkers van 25 tot 60 jaar op het gebied van verantwoord omgaan met de omgeving in de breedste zin van het woord.

Heatplus aanwezig op open avond in België

Zaterdag 30 mei zijn wij aanwezig op de open avond bij de familie Zaman in het Belgische Sint-Gillis-Waas. De avond begint om 17.00u en geïnteresseerden kunnen daar een kijkje komen nemen in de nieuwe braadkipstallen, waar je o.a. het eindresultaat van de 2 x 300kW Herz Firematic opstelling met een T-Control Cascade regeling en een 6000ltr buffervat kunt komen bewonderen! Wil je meer informatie over HeatPlus, of over de producten van HeatPlus? We staan je die avond graag persoonlijk te woord!
Voor meer informatie kun je contact opnemen via T: 0572- 39 07 62, info@heatplus.nl , www.heatplus.nl

Herz FireMatic 300

Herz werkt hard aan nieuwe ideeën

Herz FireMatic

Stil zitten!?

Nee, dat kennen we niet. Bij de firma HERZ zitten ze ook geen minuut stil. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe ideeën, want de FireMatic serie met een uitbreiding tot 499kW is namelijk vanaf heden verkrijgbaar.

 Kenmerken van de FireMatic serie:
▪ Energiebesparende aandrijftechniek
▪ Eenvoudig te bedienen (ook met T-Control)...
▪ Constant hoog rendement

▪ Weinig ruimte nodig
▪ Hoogwaardige materialen
▪ Automatische reiniging v.d. verbrandingskamer en de warmtewisselaarbuis
▪ Automatische as verwijdering van de verbrandings- en vliegas naar aslade.

Neem voor verdere informatie contact met ons op via T:0572-390762 of per e-mail info@heatplus.nl

Auping in de nieuwe Duurzaam Geproduceerd Magazine

Mooi verhaal van Auping-CEO Aart Roos in de nieuwe Duurzaam Geproduceerd Magazine: een volledig duurzame bedrijfshuishouding in 2020. Het blijft niet bij een stip op de horizon want Auping investeert fors in duurzame vooruitgang. Dat doet ze in haar producten, fabriek, kantoor én mensen. De Cradle to Cradle-filosofie van Braungart vormt hiervoor de inspiratie, zegt Aart Roos: “We willen de negatieve impact op het milieu niet beperken, maar juist een positieve creëren.” HeatPlus heeft een Herz BioFire 500 geplaatst met een containerwisselsysteem voor de houtsnippers bij Auping. Een stap in de goede richting, duurzame vooruitgang!

Auping in de Duurzaam Geproduceerd Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herz BioFire 500 van Heatplus
Herz BioFire 500

Heatplus BioFire 500Auping

 

heatplus facebook heatplus twitter heatplus linkedin filmpjes houtgestookte cv systemen