heatplus email:   info@heatplus.nl   -   heatplus telefoonnummer:   0031 (0) 572 39 07 62

Gasneutraal met een financiële besparing van 2/3 op je gasrekening

Op het moment dat de oude cv-installaties aan vervanging toe waren, zocht Hendrikus Baan als eigenaar van een vleeskalverbedrijf naar alternatieven. Verschillende mogelijkheden werden bekeken, met een houtgestookte cv-installatie als resultaat.

Om de 1600 witvleeskalveren twee keer per dag kunstmelk te kunnen geven, heeft Hendrikus Baan 15.000 liter tanks met warm water van 85 graden op voorraad. “We onderzochten verschillende manieren om dit water te verwarmen: een zonneboiler bleek onvoldoende capaciteit te hebben en elektra sloten we uit omdat er op het bedrijf geen zonnecollectoren zijn waardoor dit te duur werd”. Van daaruit kwamen zij op de mogelijkheid om houtpellets of snippers te gaan inzetten. Een mooie eerste stap, maar zijn ambitie was groter: Gasneutraal, ook voor de woning en kantine, werd het uitgangspunt.

Gasneutraal werd het uitgangspunt

De duurzame ambitie kreeg steeds meer vorm en past binnen de bedrijfsvoering van Hendrikus: “Duurzaam ondernemen heeft zeker een plaats in onze onderneming, dit willen we ook graag uitdragen. Wel moet het betaalbaar zijn, het moet kunnen”. Na een eerste contact met Heatplus ging het snel. “Zij begrepen mijn vraag en in de eerste middag hadden we direct al een schets gemaakt van hoe het kon worden gemaakt”.

De houtgestookte cv-installatie

Ruim twee jaar geleden heeft Heatplus de houtgestookte cv-nstallatie bij het vleeskalverbedrijf geïnstalleerd. De ervaringen zijn positief: “Na de juiste instellingen in het programma en de beveiliging te hebben gedaan, is het een goede en betrouwbare installatie. De samenwerking met Heatplus bevalt heel goed: het is een leuk team met goede service en snelheid van handelen”. Ook over de installatie is Hendrikus tevreden: “Het voordeel is dat de installatie weinig werk vraagt. Kortgezegd: ongeveer één uur werk in de week en dat met een 2/3 resultaat op je gasrekening. Absoluut een investering die zijn waarde heeft!”.

"Door te werken met snoeihout, gebruiken we altijd schoon hout. Puur natuur dus!"

Puur natuur!

In het begin van het project heeft Hendrikus samen met het team van Heatplus berekend wat de besparing zou zijn. Zij kwamen maar liefst uit op een besparing van 2/3 van de gasrekening. Hendrikus geeft aan: “Enerzijds is het gas nu duurder geworden maar dit verschil lopen we in door de houtsnippers op de juiste plek te kopen. Ik koop ze in de buurt via een loonwerker. Dat heeft financieel voordeel en omdat je werkt met snoeihout is het altijd schoon hout. Puur natuur dus!”.

Tip van Hendrikus over subsidies

Voor ondernemers die overwegen te starten met een houtgestookte cv-installatie geeft Hendrikus de tip om de subsidie mogelijkheden goed te onderzoeken. Hij heeft de installatie kunnen aanschaffen met de SDE+ subsidie. “Deze subsidie heeft mij een nieuwe kachel opgeleverd waardoor het mogelijk werd om gasneutraal te worden”.

Met behulp van SDE+ regeling een nieuwe houtgestookte cv-installatie

pluimvee bert heusinkveld houtgestookte kachel

Ruim 13 jaar werkt pluimveehouder Bert Heusinkveld nu met een houtgestookte cv-installatie. De vorige kachel vervingen ze na 10 jaar voor de huidige kachel, die ze nu drie jaar met tevredenheid gebruiken. Waarom hij hierin heeft geïnvesteerd? “Het is een duurzame oplossing en geeft financieel gunstige resultaten. Ik heb tegelijkertijd geïnvesteerd in diverse duurzame aanpassingen in de stal waardoor ook de ammoniak reduceert en het dierwelzijn verbetert. Wat wil je nog meer?”.

Voor een pluimveehouderij met 155.000 vleeskuikens speelt het verwarmen van de pluimveestallen een cruciale rol in de bedrijfsvoering. Het is namelijk een grote kostenpost in een pluimveehouderij. Samen met een aantal collega’s kwam pluimveehouder Bert Heusinkveld daarom 14 jaar geleden op het idee om zich te verdiepen in een houtgestookte cv-installatie. “Van daaruit kwamen we al snel in contact met een aantal leveranciers en de provincie Overijssel”, aldus Bert Heusinkveld.

“Na 14 jaar nog steeds tevreden over de samenwerking”

Eén van de leveranciers waar zij aanklopten was Heatplus en nu, na 14 jaar zijn zij nog altijd tevreden over de samenwerking. “Heatplus schreef 14 jaar geleden een keurige offerte en door de gesprekken die daarop volgden kregen we een goede relatie. En deze goede relatie hebben we nu 14 jaar later nog steeds. Vooral de service, bereikbaarheid en de snelheid bij het verhelpen van eventuele storingen kan volgens mij niet beter dan bij Heatplus”.

Gunstige redenen om te kiezen voor een houtgestookte cv installatie

Er zijn diverse gunstige redenen te noemen waarom je gebruik zou moeten maken van een houtgestookte cv-installatie. “Om te beginnen is het een duurzame oplossing omdat je bijdraagt aan het terugdringen van de uitstoot van CO2. Daarnaast heeft het ook financieel gunstige resultaten in de vorm van lagere stookkosten”. Bert Heusinkveld schat in dat de investering hem toch 2500 euro per maand bespaart.

Interessante regelingen

Bert adviseert bedrijven om goed te informeren over mogelijk interessante regelingen. Zo kwam hij zelf via de Provincie in aanmerking voor een stimuleringssubsidie. Daarnaast hebben zij bij het vervangen van de oude ketel, meegedaan met de SDE+ regeling. Dit heeft hem ongeveer 40.000 euro per jaar gedurende 12 jaar opgeleverd. “Zeker de moeite waard dus om de mogelijkheden van subsidies te bekijken en daar advies over in te winnen”, aldus Bert Heusinkveld.

BIO KKP 15MW

Op 31 oktober was het dan zover! Tijdens de jaarlijkse Nieuwe Energiedag bij de provincie Overijssel is BIO KKP offiecieel in gebruik genomen. Bij BIO KKP staan BINDER installaties met een opgesteld vermogen van 15MW op houtsnippers (afkomstig uit regionaal landschapsonderhoud) welke warmte gaat leveren aan glastuinbouwbedrijven in de Koekoekspolder in IJsselmuiden. HeatPlus is leverancier en bouwer van dit project. Vorig jaar November is de eerste paal in de grond geslagen en afgelopen zomer is de eerste warmte geleverd. In de Koekoekspolder worden verschillende duurzame disciplines toegepast ( zoals geothermie en zonnepanelen) en men hoopt in 2030 energie neutraal te zijn.

 

Actueel:     

Heatplus

 

"Volgens het nieuwe klimaatakkoord een gasloos Nederland in 2050!"                                                                                                                                        

Moderne houtgestookte cv-ketels met een hoge warmteopbrengst zijn een uitstekend alternatief voor de vertrouwde gasgestookte cv-ketels. Met het langzaam maar zeker dichtdraaien van de Groningse gaskraan zijn gasgestookte ketel in rap tempo ouderwets en overbodig aan het worden. Als het kabinet haar plannen doorzet mogen er, over drie jaar al, geen nieuwe gasgestookte cv ketels meer geplaatst worden. Bestaande cv-ketels mogen vanaf dat moment alleen nog vervangen worden door hybride systemen, warmtepompen of andere duurzame alternatieven. De houtgestookte cv-ketel is zo'n duurzaam alternatief.

Deze kunnen één op één de gasgestookte cv-ketels vervangen en op het bestaande gewone leidingwerk worden aangesloten. Het verbranden van hout in deze speciale moderne houtgestookte ketels is bovendien een CO2 neutrale oplossing.

Lees meer over alle voordelen van de houtgestookte cv-ketels 

 

 

Nieuws                                                                                                                               2017       2016        2015

NIEUWS | HeatPlus uit Heino op nationale televisie

Op zondag 7 juni 12.30 uur is HeatPlus uit Heino te zien in het nieuwe televisieprogramma van RTL 7: GREENPROJECT. Samen met de innovatieve bedrijven Cogas Tech en Bruins & Kwast geeft HeatPlus een uniek kijkje achter de schermen. De doelstelling van het programma is om de kijker bewust te maken, wat groene innovaties voor de leefomgeving precies kunnen betekenen. De bedrijven nemen presentator Roel Kyvelos mee in hu...n groene energieketen om daadwerkelijk het betreffende onderwerp te beleven, voelen en/of uitproberen.

Ben Reuvekamp, eigenaar van zowel HeatPlus als Cogas Tech, blikt vooruit: “Het programma gaat over gebruik van energie uit alternatieve bronnen zoals biomassa en geothermie. Het is van groot belang dat met deze duurzame energie ook duurzaam wordt omgegaan. HeatPlus levert houtgestookte CV installaties voor nieuwbouw of ter vervanging of aanvulling van op gas- of ander fossiele brandstoffen gestookte installaties. Doordat onze installaties warmte opwekken door middel van hout kan men milieuvriendelijk en goedkoper verwarmen.”

Cogas Tech is een innovatief bedrijf in de glastuinbouw, tuincentrumbranche, agrisector en industrie. In het programma GREENPROJECT is te zien hoe Cogas Tech zorgt voor het optimaal gebruik van duurzame energie door middel van innovatieve regeltechniek in combinatie met slimme warmtedistributie- en warmteopslagsystemen.

GREENPROJECT is een journalistiek reisverslag en een aaneenschakeling van informatie met ondersteunende beelden, korte interviews en mooie portretten van ontwikkelaars. Het televisieprogramma informeert, adviseert en inspireert kijkers van 25 tot 60 jaar op het gebied van verantwoord omgaan met de omgeving in de breedste zin van het woord.

 

Geplaatst op Maandag 16 november 2015 - 07:00

heatplus facebook heatplus twitter heatplus linkedin filmpjes houtgestookte cv systemen