Tomatenkwekerij Geurts verwarmd met biomassa
juni 2022

Eric Geurts en zijn vrouw telen trostomaten op hun bedrijf in Oirlo van 3,5Ha. Dat willen ze doen met een zo laag mogelijke footprint en biologische bestrijders. Om deze visie te bereiken is gekozen voor een alternatief op het traditioneel verwarmen met gas: biomassa.

Met de biomassacentrale van Binder kunnen telers hun kassen duurzaam verwarmen met bijvoorbeeld lokaal verkregen houtsnippers. Ook tomatenkwekerij Geurts heeft een aantal jaren geleden gekozen voor een hootgestookte ketel bij Heatplus. Daarmee is het bedrijf niet langer afhankelijk van duur gas. Daarnaast wordt de opgewekte warmte ook omgezet in electriciteit. Daarmee is de kwekerij volledig zelfvoorzienend.

In onderstaande video laat Eric Geurts zijn bedrijf zien en de werking van de ketel.

Het bedrijf heeft gekozen voor twee installaties, omdat het niet jaarrond hetzelfde warmte vermogen nodig heeft. Een verbrandingstechnologie op het hoogste niveau met de laagste emissiewaarden. Ook de warmte van de schone rookgassen wordt teruggewonnen in de rookgascondensor. Hiermee wordt het retourwater uit het kassencomplex weer voorverwarmd. Heatplus heeft de houtgestookte ketel installatie geinstalleerd en afgestemd voor een optimaal resultaat. Evenals het filter, schoorsteen- en alle rookgaskanalen. 

Video

Foto’s

Meer weten?

 

Wij helpen u graag verder

Het is meer dan logisch als u vragen heeft. De medewerkers van Heatplus helpen u graag verder bij vragen en voor advies.

Duurzame verwarming voor elke sector

AGRARISCH

INDUSTRIE

RECREATIE

UTILITEIT

LANDGOED & PARTICULIER

MOBIELE HEATERBOX